O nama

Osnovna djelatnost društva Mljekare PAĐENI d.o.o. Bileća je proizvodnja mlijeka i mliječnih prerađevina.

Mljekara PAÐENI je osnovana 1999. godine i početni kapacitet je iznosio skromnih 130 litara na dan.

Danas je to savremno opremljen pogon koji ima dnevni kapacitet prerade od 100.000 litara svježeg mlijeka, koje se otkupljuje od oko 900 kooperanata sa područja 20 opštine od Han Pijeska do Trebinja kao i u Federaciji BiH u Čapljini, Tomislavgradu i Kalesiji. Prateći trendove razvoja Mljekare PAĐENI d.o.o. stalno osavremenjuje proizvodne linije i razvojem novih proizvoda nastoji zadovoljiti potrebe potrošača. 

U cilju osiguranja kvaliteta proizvoda, konstantno se kontroliše kvaliteta osnovne sirovine, prati se tok cijelog tehnološkog postupka, te provodi organoleptička, hemijska i mikrobiološka provjera svih gotovih proizvoda.

Nalazimo se u prirodnom okruženju, okruženi nezagađenom prirodom, na brdsko-planinskom području nadmorske visine od oko 600 m.

Sirovo mlijeko prerađeno u mljekari je proizvedeno velikim dijelom  ispašom stoke na pašnjecima hercegovačkog krša, gdje ima dosta ljekovitog bilja te na romanijsko – podrinjskom platou, a zimi sa hranom proizvedenom sa istog terena.

Sirovo mlijeko se prerađuje u 30-ak mliječnih proizvoda. Zatim se plasira na tržište cijele BiH, te zemlje okruženja ( Crna Gora, Srbija, Hrvatska) kao i Švedsku, Austriju, Sloveniju i Njemačku.

Mljekara PAĐENI d.o.o. Bileća trenutno zapošljava 185 radnika zadovoljavajuće kvalifikovane strukture za ovu vrstu djelatnosti. Preduzećese prostire na oko 6.500 m2 ukupnog prostora u kojem obavlja svoje poslovanje. Nalazimo se u prirodnom okruženju na brdsko – planinskom području nadmorske visine oko 600 m.

Prateći trendove razvoja Mljekara PAÐENI stalno osavremenjuje proizvodne linije i razvojem novih proizvoda nastoji da zadovolji potrebe potrošača.

Padjeni mljekara
Naša priznanja

Pratimo svjetske trendove

Kvalitet i ozbiljnost poslovanja iskazali smo i kroz implementaciju međunarodnih standarda: